Spica na lange dienst naar laatste rustplaats

Geplaatst op:

February 1, 2018

Op 19 januari 2018 was de laatste koers voor het opleidingsschip de Spica uitgestippeld vanuit de Wilhelminahaven richting Scheepssloperij Nederland (SSN) om daar aan een waardige sloop te gaan beginnen. Namens Zeekadetcorps Schiedam was een grote groep zeekadetten van alle leeftijden aanwezig om afscheid te nemen van hun trouwe schip. Bootsman van Vliet vond het een hele vervelende dag voor het korps.

De Spica werd gebruikt om nieuwe zeemannen en -vrouwen warm te laten lopen voor een leven op het water. Ook was de Spica een vast gezicht in de omgeving Schiedam en graag gezien op meerdere lokale evenementen. Zeekadetten weten nog hoe het vóór de Spica er aan toe ging op een oude mijnenveger van de marine. Deze vonden zij mooi maar de kachel was kapot en hij lekte aan alle kanten. Daarom was de Spica een hele vooruitgang en hebben ze er uiteindelijk jaren op doorgebracht.

Maar 39 jaar later is het toch echt tijd voor een ander schip. Het staal is achteruit gegaan door het weer en de wind. De Spica is door twee sleepboten opgehaald en naar SSN in 's-Gravendeel gebracht waar ze uiteindelijk op professionele wijze zal worden gerecycled. Maar gelukkig is er voor de nieuwe lichting zeekadetten een nieuw schip aangekomen welke de naam Pontresina draagt. Dit betekent dat de activiteiten van het Zeekadetcorps Schiedam ongehinderd door kunnen gaan en de jeugd van 9 t/m 24 jaar nieuwe avonturen kunnen gaan beleven.

Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram |

<< Volgend || Vorige >>

Alle nieuwsberichten